Inspectie van het onderwijs

Onderwijsinspectie 
Het Erf heeft het vertrouwen vanuit de inspectie. Het houdt in dat ons onderwijs voldoet aan de normen die gesteld zijn vanuit de overheid. Het onderzoekskader 2017 primair onderwijs is uitgangspunt van het onderzoek door de inspectie. Het bestuur is verantwoordelijk voor de onderwijskwaliteit op de scholen. Daarom begint en eindigt het toezicht door de inspectie bij het bestuur van het CPOV. In het toezicht maken we onderscheid tussen de basiskwaliteit (de wettelijke vereisten) en de eigen ambities van scholen en besturen (ofwel de eigen aspecten van kwaliteit). Wij blijven waarborgen dat de basiskwaliteit op orde is. Daarnaast stimuleren we besturen en scholen om hun ambities waar te maken en mogelijke verdere verbeteringen te realiseren, boven de basiskwaliteit.

Bezoek onderwijsinspectie op 14 september 2017
Op 14 september 2017 hebben twee inspecteurs van het onderwijs onze school bezocht. Ze kwamen op bezoek in kader van het vierjaarlijkse onderzoek kwaliteit van het bestuur en scholen.
Het rapport van in de inspectie komt naar verwachting eind 2017 beschikbaar. Dit zal een bestuursterugkoppeling zijn. Hieronder leest u een samenvatting van de bevindingen waarbij het zo is dat er 5 indicatoren zijn beoordeeld en deze alle 5 als voldoende zijn beoordeeld. De beoordeeld indicatoren zijn:
Zicht op ontwikkeling, didactisch handelen, veiligheid, kwaliteitszorg en verantwoording.

Algemeen is uit de gevoerde gesprekken gebleken dat ouders, kinderen en team zich prettig voelen in en rondom de school. Er werd ook aangegeven dat de school volop in ontwikkeling is. Verder zijn er een aantal indicatoren onderzocht tijdens deze dag. De inspecteurs waren goed te spreken over de verantwoording naar ouders toe. De onderdelen didactisch handelen (= lesgeven van de leerkrachten), kwaliteitszorg, verantwoording & dialoog en veiligheid zijn goed op orde en als voldoende beoordeeld. De inspectie gaf nog enkele verbeterpunten aan die we uiteraard oppakken. Bij de indicator die te maken heeft met zicht op ontwikkeling gaven de inspecteurs aan dat we hier als school een duidelijke ontwikkeling in hebben doorgemaakt. Op school- en groepsniveau hebben we de leerlingen goed in beeld. We kunnen nog winst halen op het aanbod op individueel niveau t.a.v. de leerlingenzorg. Dit heeft vooral te maken met de doorgaande lijn binnen de school hoe we omgaan met deze leerlingen en hoe volgen we deze leerlingen en vooral hoe we dit noteren in ons leerlingvolgsysteem.

Adresgegevens: 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
www.onderwijsinspectie.nl

Vragen over onderwijs: 0800-8051 (gratis)

Klachtmeldingen over sexuele intimidatie, sexueel misbruik, ernstig psychisch of fysiek geweld: meldpunt vertrouwensinspecteurs 0900-1113111 (lokaal tarief)

Contact

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • 0318 51 44 14
  • Ronde Erf 2-4
    3902 CZ Veenendaal
  • Postbus 745 Postcode: 3900AS Veenendaal

Begeleiders en Administratie