Leerlingvolgsysteem - CITO

Op het Erf gebruiken we het leerlingvolgsysteem (LVS) vanuit het CITO
Het LVS bestaat uit een set van methodeonafhankelijke toetsen. Deze toetsen betreffen vooral het lezen, hoofdrekenen, spellen, rekenen/wiskunde en begrijpend lezen.
Het leerlingvolgsysteem wordt gebruikt in de gehele school. Mede aan de hand van de resultaten kan de leerkracht meten in hoeverre de leerlingen de leerstof van een bepaald leerjaar beheersen, en wie op welke onderdelen eventueel extra oefening of uitleg behoeft.

Ouderportaal ParnaSys
Op Het Erf werken we met het ouderportaal van ParnasSys. Dit omdat we transparant willen zijn in hoe de ontwikkeling van uw kind bij ons op school verloopt. Elke ouder kan aarin het rapport van zijn of haar zoon/dochter inzien. Verder zijn de CITO gegevens in te zien en de adresgegevens van de groep.  Klik hier om in te loggen op het Ouderportaal

Via het leerlingvogsysteem krijgt de school (leerkracht, ib en directie) ook zicht op het niveau van klas en school. De resultaten van de eindtoets worden tevens door de onderwijsinspectie gevolgd (onze opbrengsten zijn overigens ruim voldoende, zie ook de schoolgids).

De normering vanuit het CITO gaat met de normering I - V
Er wordt gewerkt met de volgende letters:

CITOI = goed tot uitstekend
II = ruim voldoende
III = gemiddeld
IV = zwak
V = zeer zwak

Mocht het zo zijn dat u een vraag hebt over een toets of uitslag dan kan u dit aan de leerkracht vragen tijdens een rapportgesprek of kunt u een afspraak maken als u een dringende vraag hebt.

Als team analyseren we 2 keer per schooljaar onze resultaten.
Belangrijke vragen die we onszelf daarbij stellen zijn:
- Wat gaat goed?
- Wat kan beter?
- Welke 'trends' signaleren we in onze school?

Waar moet het team mee aan de slag om te verbeteren. De belangrijkste punten worden in het Erfjournaal aan alle ouders meegedeeld.

Het doel is om uiteindelijk tot een zo optimaal mogelijk resultaat te kunnen komen voor onze leerlingen.

 

Contact

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • 0318 51 44 14
  • Ronde Erf 2-4
    3902 CZ Veenendaal
  • Postbus 745 Postcode: 3900AS Veenendaal

Begeleiders en Administratie