Ontstaan van Het Erf en CPOV

Ontstaan van Het Erf
Het Erf is één van de scholen die ressorteert onder de Stichting Christelijk Primair Onderwijs Veenendaal en omgeving (CPOV e.o.).
De school is gebouwd in 1975, in het hart van de wijk Dragonder-Noord. De school bestond aanvankelijk uit twee afdelingen, namelijk een kleuterschool, „'t Kleine Erf" en een lagere school, „'t Grote Erf". Met de totstandkoming van de basisschool per 1 augustus 1985 zijn beide afdelingen samengevoegd en kzorgbreedte.jpgreeg de school de naam Het Erf. Op 1 augustus 1999 zijn Het Erf en Het Kompas gefuseerd.

De naam van de gefuseerde school werd Het Erf. De school ontleent haar naam aan het feit dat het gebouw is gesitueerd in een wijk met straatnamen die duiden op het leven op de boerderij, zoals: Ploegschaar, Tweespan, Haverveld, Lange Vore, enzovoort.
Het Erf is een school waar leerkrachten en leerlingen in een positieve sfeer met elkaar omgaan en waar naar elkaar wordt omgezien. Op dit moment heeft het Erf 13 groepen.

De Stichting Christelijk Primair Onderwijs Veenendaal en omgeving (C.P.O.V. e.o.)

Een stukje geschiedenis
De stichting Christelijk Primair Onderwijs Veenendaal en omgeving (C.P.O.V.) is opgericht op 1 augustus 1999 en ontstaan na de fusie van drie besturen in Veenendaal, te weten:de Stichting Samenwerkende Christelijke Scholen, de Vereniging voor CNS en de Vereniging Christelijk Speciaal Onderwijs. Op 1 augustus 2000 heeft opnieuw een fusie plaatsgevonden en wel met het bestuur van de ds. Van Lingenschool in Zetten en het bestuur van de Rehobothschool in Ochten.

De voorzitter van het college van bestuur is dhr J. van Leeuwen. 
Meer informatie leest u op www.cpov.nl of u kunt CPOV bereiken via de e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Grondslag CPOV
CPOVDe stichting heeft als grondslag de Bijbel als het Woord van God, bron voor het geloof en hoogste norm voor leven en handelen. CPOV

Strategisch beleidsplan
De stichting CPOV heeft een strategegisch beleidsplan opgesteld. Het beleidsplan wat tot en met 2018 geld kunt u hier lezen: Beleidsplan CPOV

Contact

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • 0318 51 44 14
  • Ronde Erf 2-4
    3902 CZ Veenendaal
  • Postbus 745 Postcode: 3900AS Veenendaal

Begeleiders en Administratie